Lilla Napoli tar fram sin egna vedeldade pizzaugn
Lilla Napoli
Uppdrag
Ge alla möjlighet att göra den perfekta napolitanska pizzan, både hemmabagaren och den lokala pizzerian.

Snart kan alla göra den perfekta napolitanska pizzan - både för trädgården eller pizzerian!
Bess och Ville, med passion för mat, dryck och service, grundade Lilla Napoli i Falkenberg år 1995. Deras dröm var att erbjuda autentiska napolitanska pizzor med färska råvaror och hemlagade recept till ett rimligt pris. De har skapat en älskad restaurang i staden och har blivit en viktig del av gemenskapen. Här får man räkna med att stå i kö men med en tillagningstid under en minut blir väntan inte särskilt lång.
Experimentlusten har alltid varit stor och såväl degrecept, pizzaspadar och olika ugnar är under ständig utveckling. Deras bakgård kan nog i vissas ögon se ut som en begynnande skrothög men för oss på Oxyma sprakar den av entreprenörskap och pågående produktutveckling, något vi direkt går i gång på.
Vi har nu fått förtroendet att i nära samarbete utveckla en vedeldad pizzaugn kallad Mårran. Precis som med mat och dryck på Lilla Napoli är målgruppen…alla. Visionen är att såväl matlagningsentusiasten i trädgården såväl som den lokala pizzerian ska ha råd att investera i en ugn där magiska pizzor tar form.
En ugn kan tyckas simpel men med kombinationen av Bess och Villes stora erfarenhet av att göra den perfekta pizzan och deras enorma noggrannhet har utmaningarna varit många.
Hur skapar vi rätt vinklar på öppningen för att inte släppa ut för mycket värme men samtidigt inte orsaka att pizzaspaden slår i kanten på vägen ut?
Var placerar vi mobilen för att kunna hålla koll på gräddningstiden och samtidigt spela skön musik?
Hur producerar vi ugnen på ett kostnadseffektivt sätt utan att kompromissa med kvalité så att den inte blir för dyr?
Ugnen tar form, det har provgräddats många pizzor i vår första prototyp. Den har även testats skarpt på Mosebacke i samband med Petters 25-årsjubileum där över 500 pizzor levererades under dagen. Till sommaren lanseras den och blir tillgänglig för… ja alla!
Vill du att vi ska kontakta dig?
*Genom att skicka dina uppgifter samtycker du med vår integritetspolicy